Uspješno završena NATO terenska vježba “BOSNA I HERCEGOVINA 2017“

Svečanom ceremonijom danas je zvanično završena NATO terenska vježba “BOSNA I HERCEGOVINA 2017“ koja se od 25. do 29. septembra 2017. godine održavala u okolini Tuzle. Vježba koju su organizovali Ministarstvo sigurnosti BiH i NATO Euroatlantski centar za koordinaciju aktivnosti u pružanju hitnog odgovora (EADRCC) je okupila oko 1300 učesnika iz 34 zemlje.

Continue reading “Uspješno završena NATO terenska vježba “BOSNA I HERCEGOVINA 2017“”

Nastavljaju se aktivnosti NATO terenske vježbe “BOSNA I HERCEGOVINA 2017” – testiranje NICS sistema u akcijama spašavanja

 Tokom NATO terenske vježbe “BOSNA I HERCEGOVINA 2017” koja se od 25. do 29. septembra 2017. godine održava u okolini Tuzle održana je prezentacija i testiranje NICS sistema. Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine učestvuje u projektu „Napredna regionalna koordinacija u nesrećama u zemljama Zapadnog Balkana“, kroz koji će se razviti sistem za unapređenje komunikacije i razmjenu relevantnih informacija između službi zaštite i spašavanja u situacijama prirodnih ili drugih nesreća u Bosni i Hercegovini i zemljama Zapadnog Balkana. Continue reading “Nastavljaju se aktivnosti NATO terenske vježbe “BOSNA I HERCEGOVINA 2017” – testiranje NICS sistema u akcijama spašavanja”

Na lokacijama terenske vježbe NATO “BOSNA I HERCEGOVINA 2017” u toku “akcije spašavanja”

Od ranih jutarnjih časova, danas su počele aktivnosti praktičnog dijela civilne NATO terenske vježbe “BOSNA I HERCEGOVINA 2017”. Cilj vježbe je efikasnija saradnja u hitnim situacijama te jačanje sposobnosti struktura civilne zaštite u BiH, a odvija se na 8 lokacija u okolini Tuzle, na kojima su raspoređeni timovi za spašavanje iz 34 zemlje.

Continue reading “Na lokacijama terenske vježbe NATO “BOSNA I HERCEGOVINA 2017” u toku “akcije spašavanja””

Održane radionice za studente učesnike civilne NATO vježbe “Bosna i Hercegovina 2017”

U okviru vježbe upravljanja posljedicama elementarnih nepogoda ”Bosna i Hercegovina 2017”  danas su vršene posljednje pripreme na lokacijama gdje će se narednih dana izvoditi terenske vježbe.

Pored timova za spašavanje iz 34 zemlje, na vježbi učestvuje i 20 studenata žurnalistike i sigurnosti, sa 5 javnih univerziteta u BiH, i to iz Sarajeva, Banja Luke, Tuzle i Mostara. Continue reading “Održane radionice za studente učesnike civilne NATO vježbe “Bosna i Hercegovina 2017””

Otvorena civilna NATO vježba “Bosna i Hercegovina 2017”

Tuzla 25.09.2017. godine – Danas je zvanično otvorena civilna NATO vježba upravljanja posljedicama elementarnih nepogoda ”BOSNA I HERCEGOVINA 2017”. Vježba se održava u periodu od 25. do 29. septembra 2017. godine u okolini Tuzle, a u organizaciji Ministarstva sigurnosti BiH i NATO Euroatlantskog centra za koordinaciju aktivnosti u pružanju hitnog odgovora (EADRCC).

Continue reading “Otvorena civilna NATO vježba “Bosna i Hercegovina 2017””